Dit is wat de overheid ons aandoet, morbide obestitas !

Feiten die uzelf rustig kunt nagaan: meer landbouwgif is niet alleen interessant voor de producenten ervan, maar creëren tevens ziekte, die weer met medicijnen behandeld moet worden. Het vaststellen van bovenwaarden van vitaminen zal leiden (als je kijkt hoe subminimaal men nu al adviseert voor de ADH/RDA) tot het vast stellen van waarden die ver beneden het niveau liggen, waarop vitaminen en mineralen effectief hun werk doen en mensen gezond houden of zelfs genezen.

In de handel moet geld verdiend worden en als men zeer giftige stoffen toelaat en voor de gezondheid essentiële stoffen beperkt, gaat er heel veel geld verdiend worden aan de resulterende ziekten.

2011: Bijen sterfte in Nederland: maar liefst 30% bijensterfte, waar dit voorheen 10% bedroeg. De sterfte - explosie liep gelijk met de invoering van een nieuw insecticide : Imidacloprid, een neonicotinoïde. Dit middel maakt spuiten overbodig, omdat het preventief op de zaden is aangebracht, waardoor de plant giftig wordt. Bijen eten van deze planten en sterven massaal.

De Nederlandse overheid liet zich echter adviseren door dr. Tjeerd Blacquiere (een medewerker van de afdeling PRI van UNIFARM aan de universiteit in Wageningen. De betreffende dr had financiële banden met Bayer,  zijn instituut had directe banden met niet alleen bayer ook Syngenta en BASF: Verslag ZEMBLA.

Het kwaad is geschied de overname van Bayer aan Monsanto. Zoals eerder gezegd zaden zijn gedrenkt in pesticiden, binnen nu en een paar jaar zijn er geen bijen meer, ons voedsel vergiftigd, leeg van vitaminen en mineralen, bodems nog meer vervuild, een pier kruipt niet rond in een giftige grond, zo worden de laaggeschoolde uitgeroeid (zie de vicieuze cirkel) en blijft alleen die groepering over op deze aardbol met zakken vol geld. Nederlandse overheid bedankt.

Wordt dit ons nieuw mode beeld, morbide obesitas ?

U betaalt zelf de schade van goedkoop eten. (Carlijne Vos)

Volgens Olivier De Schutter voormalig VN -rapporteur over voedsel, offeren we onze gezondheid, taille en het milieu op aan knallerprijzen in de supermarkt. De enige oplossing: we moeten af zien te komen van onze verslaving aan goedkoop eten.

Deze mevrouw zal zich echt niet lekker voelen, zij is slachtoffer van toevoegingen in het voedsel dat kant en klaar wordt gemaakt om op de markt te brengen en te verkopen. Zoals eerder gezegd GGO's, MSG's Mono sodium Glutamate, gistextracten en alle andere toevoegingen zorgen dat u steeds opnieuw honger heeft en gaat eten. Lege koolhydraten gaat u eten en vele suikers tot u nemen, door weinig of geen beweging zult u nooit de calorieën verbranden die u tot u neemt. Als voorbeeld: een bruinbrood van de bakker mag niet meer dan 5 ingrediënten bevatten, supermarkt brood bevat 15 ingrediënten.  Het drinken van frisdranken bevatten nog steeds meer dan 16% suiker, ook staat er op de fles bevat geen suikers. Maltodextrine, sucralose, aspartaam, 11gram suiker per 250ml. De Becel drankjes bevatten nog steeds 1,7% per 100ml suiker. Deze stoffen zetten aan tot meer  consumeren, u zult meer honger krijgen, meer eten en dikker worden.

MSG Mono sodium glutamate wordt overal aantoegevoegd zelfs onder een andere naam: gist extract, conserveermiddelen, natriumbenzoaat . De steviolglycoside is te duur voor de fabrikanten, de verhoudingen liggen scheef en veels te weinig toegevoegd in de frisdranken, want steviolglycosiden gaan de hongerzucht naar suiker omlaag brengen, maar dat willen onze fabrikanten niet, dan is er te weinig verkoop. De toekomst voor de jeugd ziet er zorgelijk uit. 


De obesitas en diabetes epidemie.

De helft van de Europese bevolking is te dik; obesitas en diabetes nemen epidemische vormen aan en dicht geslibde aderen zijn nog steeds doodsoorzaak nummer een.

Ons voedsel is ongezond, komt van veel te ver en vernietigt het milieu. Door de hele voedselketen worden mensen uitgebuit om winst voor grote voedselmultinationals te maximaliseren en de prijs voor de consument zo laag mogelijk te houden; van koffieboeren in ontwikkelingslanden tot aan illegale migranten op Europese akkers en fietsende maaltijdbezorgers van Deliveroo in de stad. 

Waarom doen we dit onszelf aan? '

We moeten af van het idee dat ons voedsel zo goedkoop mogelijk moet zijn.'

In de jaren vijftig besteedden we nog zo'n 30 procent van ons inkomen aan voedsel., nu is dat nog maar 13 procent. tegelijkertijd geven we miljarden uit aan gezondheidszorg en sociale zekerheid als gevolg van onze ongezonde levensstijl. We vernietigen het milieu om zoveel mogelijk voedsel voor de laagste prijs te produceren. Vervolgens verpakken het in zoveel mogelijk plastic om het de hele wereld over te slepen. Dit vernietigend systeem wordt niet eens meer ter discussie gesteld. Dat komt doordat niemand geconfronteerd wil worden met de verkeerde beslissingen die we al decennia nemen. 

Dit ' onduurzame ' voedselsysteem moet volgens De Schutter helemaal op de schop. Eind vorige maand        ( 29mei ) kwamen 200 honderd boeren, milieuactivisten en burgerorganisaties als Slow Food, Voedsel Anders en Terra Nuova, wetenschappers en politici bijeen op een conferentie in Brussel om een 'plan B voor Europa' te ontwerpen; een blauwdruk voor een nieuw integraal voedselbeleid, waarmee de Europese commissie na de verkiezingen in 2019 zo aan de slag kan. Het nieuwe landbouwbeleid dat de Europese Commissie begin deze maand ( 1 juni) voorstelde, noemt hij een gemiste kans. ' Er wordt wat geschoven met subsidies, maar we zijn nog steeds ver verwijderd van een systeem dat duurzame productie beloont en negatieve effecten op gezondheid of milieu straf.' 

Denk maar eens mee: we zijn obesitas en hart- en vaatziekten gaan accepteren als iets waarmee we nu eenmaal moeten leven. ook al zullen de gezondheidskosten de komende decennia exploderen. We nemen voor lief dat 30 procent van de schadelijke emissies wordt veroorzaakt door de landbouw- en voedselindustrie. We kijken machteloos toe hoe onze bodems uitgeput raken en alleen nog iets opbrengen als we giftige chemicaliën gebruiken die planten en insecten bedreigen: de afgelopen 25 jaar is al driekwart van de vliegende insecten uit Europa verdwenen. Bedenk daarbij ook dat 20 procent van het geproduceerde voedsel in Europa wordt weggegooid. De kosten van de verspilling bedragen 143 miljard euro per jaar. WAAR ZIJN WE MEE BEZIG ?

(Verslag van De Schutter zaterdag 16 juni 2018 in de Volkskrant) Lees het hele verslag  op die datum.

Overheid en farmaceutische industrie te bekijken op Civis Mundi. 

Wat als de farmaceutische industrie het fout heeft en U als mens gif laat slikken waarvan 89%  bewezen is dat het niet werkt, en de mensheid als proefpersonen worden gebruikt, en de hebzucht van het geld heerst,  gaat u alsnog door met slikken? Bedenk u voordat u een farmaceutisch middel slikt, gif werkt dodelijk op lange termijn gebruik.  


Civis Mundi » artikel » De medische wetenschap, farmaceutische bedrijven en de voedingsindustrie. Over toevoegingen in ons 

voedsel, genetische manipulatie en medicatie.


https://www.civismundi.nl/index.php?p=artikel&aid=4846