De zon

De zon

Het wordt weer heerlijk zonnig weer, heerlijk om naar buiten te gaan, wandelen, fietsen, strand bezoeken, in de tuin werken en lekker in de zon vertoeven.

En wat doen we massaal, zonnebrillen op en goed insmeren.

We denken dat we dan goed beschermd zijn tegen uv-A-stralen. Maar niets is waar, door een zonnebril te gebruiken denkt ons lichaam dat het donker gaat worden en het produceren van melanocyten die het pigment doet produceren en waardoor we bruin en donkerder van worden, gaan de melanocyten over naar hogere productie van melanine. Dus wanneer je een zonnebril draagt, wordt dit proces verstoord.

Zonnebrandmiddelen bevatten een coctail van chemische geurstoffen uit de petrochemie, deze stoffen worden door de huid opgenomen, ook in costmetica zitten chemicaliën en het lichaam neemt ze op als een spons.

Een belangrijk onderzoek heeft gekeken naar hoe zonnebrandmiddelen het risico op het krijgen van melanomen kunnen verhogen. Het team van onderzoekers ontdekte dat de grootste stijging van melanomen in landen optrad waar de chemische zonnebrandmiddelen sterk door de medische gevestigde orde en de farmaceutische en medische industrie werden gepromoot.

In Amerika is 97% van de bevolking besmet met chemicaliën, in Queens Land komen melanomen per hooft van de bevolking meer dan elders in de wereld

Als chemicaliën aan het zonlicht worden blootgesteld maken ze enorm veel vrije radicalen aan die nodig zijn om de gewenste chemische reactie tot stand te brengen. Op je huid zijn dergelijke chemische reacties alles behalve wenselijk.

Vit D, die door ons grootste orgaan wordt aangemaakt met zonlicht, wordt geblokkeerd door kankerverwekkende chemicaliën. De huid heeft slechts 30 seconden nodig om wat er ook maar is opgebracht in de bloedbaan op te nemen. De industrie van zonnebrandmiddelen vergeet je natuurlijk te informeren dat er niet veel verschil bestaat tussen drinken van je zonnebrandmiddel en het aanbrengen ervan op je huid. Behalve dat het innemen ervan je minde schade zou berokkenen, omdat je spijsverteringsstelsel de meeste gifstoffen eruit filteren.

De huid heeft geen andere optie dan deze coctail aan kankerverwekkende stoffen rechtstreeks het circulatiestelsel in te pompen, waardoor hij in de lever, de nieren, het hart en de hersenen terechtkomen. Ik laat het aan je eigen verbeelding over om te bedenken wat een dergelijke, chemische aanval voor deze vitale organen betekent.

De vitamine D faktor.

Naast het belemmeren van essentiële blootstelling vanje ogen en huid aan zonnestralen, is het gebruik van zonnebrandmiddelen en zonnebrillen grotendeels verantwoordelijk voor het chronisch tekort aan Vit-D waar 80% van de westerse bevolking mee wordt geplaagd.

Een vit-D tekort wordt met depressie, prostaatkanker, borstkanker, botontkalking en bijna ieder andere degeneratieve stoornis in verband gebracht.

B.v  Senioren, die weinig tijd in de zon doorbrengen en regelmatig zonnebrandmiddelen gebruiken, lopen risico op en vitamine D tekort. Vitamine D wordt met bot aandoeningen en botbreuken in verband gebracht. Je vraagt je af hoe het komt dat zo veel senioren met bot aandoeningen te maken hebben.

Ook hart en vaatziekten komen meer voor door weinig zonlicht Een lager gehalte aan vit-D een verhoogd risico op het krijgen van diabetes en het overlijden aan borstkanker.

Meer lezen over vitamine D en kanker, lees het boek van Andreas Moritz,

Kanker is geen ziekte.