Gelatine of Vegetarische capsules.

Waarom vegetarische capsules en geen gelatine capsules kopen?

Vegetarische capsules zijn van plantaardige cellulose, deze zijn zowel geschikt voor vegetariërs als veganisten.

Gelatine is een mengsel van peptiden en eiwitten dat door gedeeltelijke hydrolyse (losmaken, ontbinden, breken of splitsen van stoffen onder invloed van water - van callogeen (een soort bindweefsel) wordt geproduceerd.

Dat callogeen wordt uit huid, gekookt bot, bindweefsel, organen en darmen van sommige dieren, zoals rundvee, kippen en varkens onttrokken.
De meeste boerderijdieren uit de massaproductie zijn ziek en zitten vol met kankerverwekkende groeihormonen, chemischetoevoegingen en antibiotica.
Het is verrassend dat meer dan 40% van de mensen allergisch voor gelatine is, wat hoewel bij de meeste mensen onbekend, het gebruikte dierlijke product is dat tegemwoordig in farmaceutische medicijnen, supplementen die ze innemen, krijgen miljoenen mensen ieder jaar ernstige allergieën.
Allergische reactie zijn onder anderen moeilijkheden met ademhalen, buikpijn en buikkrampen, anafylaxie (jeukende huiduitslag), gezwollen keel, een lage bloeddruk en zelfs overlijden kan inhouden.
Anafylaxie is een medisch acute levensbedreigende allergische reactie tegen een bepaald allergeen bij een tweede blootstelling daaraan.
Gelatine wordt ook voor de klaring van sappen, zoals appelsap en azijn gebruikt.
Gelatine wordt algemeen gebruikt als stabilisator, verdikkingsmiddel of textuurmiddel in voedingsmiddelen als jam, yoghurt, roomkaas en margarine.
Algemene voorbeelden van voedingsmiddelen die gelatine bevatten zijn: gelatine desserts, trifles, sherry, fruit, banketbakkersroom en slagroom, aspic (een gekruid gelei van vlees of visbouillon, marsmallows, candycorn en snoepgoed, zoals winegums.
Vislijm, uit de zwemblazen van vissen wordt nog steeds als een klaringsmiddel bij bier en wijn gebruikt.