Statines en bijwerkingen.

We hebben met z'n allen een atmosfeer geschapen waarin ziekte wordt verwacht. Maar tevens wordt er verwacht dat deze ziekte worden behandeld, een arts moet verschillende indicaties kunnen stellen en dat wordt van hem verwacht om tevens tot een conclusie te komen voor een medicatie waarvan hij verwacht dat uw probleem wordt opgelost, maar niets minder is waar. In de westerse wereld gaat men met ieder probleempje naar een arts. B.v. verhoogde cholesterol.

Uw arts schrijft deze heel gemakkelijk voor en zelfs standaard al vanaf 60 jarige leeftijd. Statinen zijn cholesterolverlagers, immers daar gaat men van uit. Maar helaas is de werkelijkheid niet het geval, statinen kunnen die vaak voorgeschreven worden om het cholesterolgehalte te verlagen eigenlijk het hart beschadigen.  Vanaf het moment dat meervoudige onverzadigde vetten op grote schaal bij de bevolking werden geïntroduceerd, zijn degeneratieve aandoeningen enorm toegenomen, met huidkanker als een daarvan. De meeste mensen weten bijvoorbeeld dat cholesterol op natuurlijke wijze door het hanteren van een gezond voedingspatroon en een gezonde leefstijl kan worden verhinderd. Toch willen de meeste mensen dat niet doen en wenden zich tot de statines als een preventief medicijn om hun cholesterolprobleem te bestrijden. Deze medicijnen worden met een breed scala aan gezondheidsproblemen in verband gebracht. Daarbij moet men denken aan een verhoogd risico op het krijgen van diabetes, hartfalen, hoge bloeddruk en het weerhouden van je lichaam om hulp van zonlicht zijn eigen vitamine D aan te maken.

Ontstekingsremmers reguleren niet, maar blokkerenmechanisme. Dit heeft deze medicijnen een slechte reputatie bezorgd. Het is een feit dat de meeste potentieel gevaarlijk zijn. Een fameus voorbeeld is het onschuldig "aspirientje", dat behoort tot de groep van niet-steroïdale anti-flammatoire geneesmiddelen (NSAID's). Chronisch gebruik van aspirine is over het algemeen niet aan te raden. En dit geldt voor de hele groep NSAID's. Hiertoe behoren, naast aspirine, geneesmiddelen als diclofenac, naproxen en ibuprofen. Deze categorie medicijnen kent vooral één belangrijk nadeel: ernstige bijwerkingen in het maagdarmkanaal, zoals maagzweren en bloedingen. In juni 2000 verspreidde het Nederlands Instituut voor de Publieke Opinie en het Marktonderzoek (NIPO) een persbericht met een opmerkelijke boodschap. In ons land zouden jaarlijks minimaal vierhonderd patiënten met chronische gewrichtsklachten overlijden aan ernstige bijwerkingen veroorzaakt door het gebruik van NSAID's. De cijfers kwamen uiteen NIPO-onderzoek onder reumatologen, gastro-enterologen en 259 patiënten met chronische gewrichtsklachten. Het onderzoek vond plaats in opdracht van geneesmiddelenfabrikant Merck Sharpe and Dohme (MSD) de Nederlandse dochter van de Amerikaase farmagigant Merck & Co. Ook het concurrerende pijnstiller VIOXX van MSD hield na jaren niet meer houdbaar vanwege de ernstige bijwerkingen op het hart- en vaatstelsel in een grote langlopende studie bij patiënten met darmpoliepen in de voorgeschiedenis. Het betekende het einde van een veel gebruikt  geneesmiddel voor de langdurige behandeling van artrose en reumatoïde artritis en andere pijnlijke aandoeningen.

Hartkwaal door cholesterolverlagers?

Japanse wetenschappers van de Kinjo Gakuin University pleiten voor herziening van de richtlijnen van statinegebruik. Deze veelgebruikte cholesterolverlagers kunnen - in tegenstelling tot wat algemeen gezegd wordt - juist atherosclerose en hartfalen in de hand werken.

Het was al langer bekend dat het gebruik van statines leidt tot een verminderde concentratie van coënzym Q10 wat nadelig is voor de ATP-generatie en de functie van de spieren, waaronder ook de hartspier. Nu blijkt dat statines ook de synthese van vitamine K2 remmen. Vitamine K2 is een cofactor voor matrix Gla proteïne (MGP). MGP bindt aan calcium en beschermt zodoende de bloedvaten tegen aderverkalking. MGP kan dit echter alleen in actieve vorm en heeft hiervoor vitamine K2 nodig.

Daarnaast leidt statinegebruik tot een verminderde synthese van seleniumafhankelijke proteïnen. Een van deze proteïnen is glutathionperoxidase, een belangrijke antioxidant. Een verminderde biosynthese van selenoproteïnen kan mogelijk een rol spelen bij het ontstaan van hartfalen. Het is immers al langer bekend dat cardiomyopathie een gevolg kan zijn van een seleniumtekort.

De wetenschappers concluderen dat het wijdverbreide gebruik van statines wel eens zou kunnen bijdragen aan de wereldwijde 'epidemie' van atherosclerose en hartfalen. 

Bron: Ortho magazine 2015

Diabetes door cholesterolverlagers

De veelgebruikte cholesterolverlagers statines zijn i verband gebracht met een verhoogde kans op diabetes. Voor de retrospectieve cohortstudie werden er gegevens gebruikt van 7064 personen met een indicatie voor statines. Het risico op (pre)diabetes werd vergeleken tussen personen die wel en geen statines hebben gekregen. Er was sprake van (pre)diabetesbij een HbA1c vanaf 42mmol/mol. Statinegebruikers hadden een tweemaal hogere kans om (pre)diabetes te krijgen in vergelijking met personen die geen statines gebruikten. Ook bleek de duur van het gebruik van invloed op het diabetesrisico. Personen die het medicijn gedurende twee jaar of langer gebruikten hadden driemaal meer kans op de aandoening. Er werd geen verschil gezien tussen de diverse soorten statines en de dosissen. Behandelaars dienen alert te zijn op deze bijwerking en waar mogelijk voorzichtig te zijn met hun voorschrijfbeleid, zo concluderen de onderzoekers.

Diabetes Metab Res Rev 2019, 24 e318 


Medicijnen en implantaten.

Uw gezondheid in eigen handen nemen dat is mijn doel, er zijn zoveel foutieve meldingen die ons allemaal aan het hart gaan en geen haan kraait ernaar, wij worden als proefdieren gebruikt voor de farma industrie, pacemakers, borst implantaten, epilepsie implantaten en medicijnen (kanker) worden niet getest bij mensen( omdat het niet verantwoord is) of ze wel in een menselijk lichaam zich aanpassen of werkelijk genezend zijn( nooit bewezen), vele doden, heeft u naar tros Radar(d.d. 26-8-2019) gekeken dan bent u op de goede weg om niet meer alles te geloven, een witte jas is volgens experts zelfs crimineel, heel veel geld wordt er beloofd als er maar verkocht wordt voor de fabrikanten. Mensen levens redden is er niet bij. We worden allemaal gebruikt om te testen. Vele klokkenluiders hebben al gewaarschuwd maar deze verdwijnen van de aardbol of worden niet voor vol aangezien en vele malen gekleineerd. Neem zelf het heft in eigen handen en verander van eetgewoonte, leefstijl, en laat u vooral niet misleiden door reclame, vooral op t.v. Laat het u uitleggen door gespecialiseerde orthomoleculaire therapeuten, gewoon het juiste/goede voor een lang gezond leven.