MSG

27-06-2018

MSG betekent Mono sodium glutamate, dat is in elke kant en klare maaltijd verwerkt en zeer schadelijk voor de gezondheid.

Als een neuron aan een grote dosis MSG wordt blootgesteld, begint de cel te zwellen en sterft binnen het uur. Na twee uur beginnen de macrofagen om de resten van de dode neuron op te ruimen. wanneer een lagere dosis MSG wordt gebruikt, gebeurt er niets onmiddellijk. maar na een tweede uur ondergaat de neuron plotseling een snelle dood. Deze vertraagde dood van neuronen is kenmerkend voor MSG, aspartaat* en andere excitotoxinen*  de fysiologie van cellen kunnen veranderen.( arts Russel L. Blaylock)

Wat doet MSG: Er is enige bewijs dat de sub-toxische doses van excitotoxinen de fysiologie van cellen kunnen veranderen.

MSG afkorting van Mono sodium glutamate in het nederlands Mononatriumglutamaat.

In de volksmond gebruikt men de term MSG voor een reeks van verwante stoffen, zoals die hierondervermeld worden. De stof wordt gebruikt als smaakversterker en is niet alleen in Chinese gerechten ( als Ve-Tsin) terug te vinden, maar onder andere ook in allerlei zoutjes, kant-en-klare maaltijden, snacks, sauzen, koekjes, worst, soepen en instant poeders voor sauzen. In voedsel is MSG in verschillende vormen met elk hun eigen E-Nummer te vinden: glutaminezuur:E620, mononatriumglutamaat:E-621, monokaliumglutamaat:E622, calciumdiglutamaat:E623, monoammoniumglutamaat:E624 en magnesiumdiglutamaat:E625. Op d verpakking staan vaak, in plaats van MSG, andere stoffen vermeld die MSG bevatten: gehydroliseerd*plantaardige eiwit (dat tot 20% uit glutamaten * bestaat), gistextract, gehydroliseerd eiwit (gehydrolyseerde proteïnen), gehydroliseerd plantaardige eiwit (proteïne), gehydrogeneerde plantaardige olie, eiwit- (proteïne-) extract, soja extract en caseïnaat*. 

Als u voedsel koopt dat een industriële bewerking ondergaan heeft, is de kans groot dat er MSG in zit. (Bron: Dodelijke leugens.)

MSG wordt geassocieerd met een reeks van reacties die worden toegeschreven aan overgevoeligheid voor of zelfs giftigheid van de stof, zoals hoofdpijn,duizeligheid, hartkloppingen, oorsuizen, paniekaanvallen, slapeloosheid en depressiviteit. Symptomen staan bekend als het "MSG-symtomencomplex"

Bron: Dodelijke leugens.