Supplementen bij kankerbehandeling volgens de oncologie.

24-08-2018

Voeding is bij de kankerbehandeling altijd al een stiefkindje geweest. Dat geldt in nog hogere mate voor voedingssupplementen. Die zijn ronduit impopulair. Zo kijken reguliere oncologen er over het algemeen tegenaan. Toch gebruikt naar schatting 30 tot 90% van de kankerpatiënten op eigen initiatief voedingssupplementen. Vaak is de behandelende arts hiervan niet op de hoogt. Door de oncologen wordt het gebruik vaak afgeraden, terwijl de afname van voedingsstoffen in het lichaam door radiotherapie, bestralingen en chemokuren vaak voor vele bijwerkingen zorgen, en de gevolgen niet zijn te overzien. De gezonde lichaamscellen worden niet  beschermd door antioxidatieve supplementen, bovendien is er inmiddels wetenschappelijk bewijs voor de veiligheid van antioxidanten tijdens chemotherapie. 

Vitamine D bij kanker en behandeling.

Onderzoeken naar de vitamine D-status van kankerpatiënten laten zien dat een tekort aan deze vitamine meer regel dan uitzondering is. Eem tekort wordt geassocieerd met een significant verhoogde kans bepaalde type kanker zoals borst- en dikkerdarm kanker. 

Meer over supplementen tijdens kankerbehandeling kunt u volgen via Orthomoleculair magazine in mijn praktijk. Laatste uitgave augustus 2018.