Fit met voeding en op de juiste tijden.

Niet zomaar eten zoals het uit komt, maar op de tijden waar uw lichaam het nodig heeft, 

De grote gifpot die ons opgedrongen word, artsen slaan de plank mis door zich niet te interesseren in voeding. Vertrouw uw arts maar vertrouw niet de medicijnen.

Zoals eerder gezegd, voelt u zich niet goed, u zit niet lekker in uw vel, laat uw gezondheid steeds meer klachten toe, en bent u slachtoffer van industriële voeding, dan wordt uw lever  verzadigd, dan is er zeker sprake van een tekort aan vitaminen en mineralen die niet doorgegeven wordt via de bloedbaan naar de rest van uw lichaam.

Grote tekorten aan micronutriënten zoals vitaminen en mineralen in de voeding door te vroege pluk van de vruchten, planten kunnen hun voedingsstoffen niet meer doorgeven aan de vrucht. Voedingsbodems zijn uitgeput, een worm leeft niet in arme grond. Door langere transporten gaan nog meer micronutriënten verloren vooral de vitamine C wat blijft er nog over onderwijl worden de vruchten ook nog eens besproeid met chemische stoffen om ze langer houdbaar te houden en maar niet door te laten rijpen voor het product in de schappen ligt. De voedingsindustrie is niet uit op uw gezondheid maar op uw geld. MSG ( Mono sodium glutamaten) stoffen zetten aan tot meer eten en worden niet afgebroken in uw lichaam maar stapelen zich op, in de lever, in de alvleesklier, in de bloedvaten om het hart, in de hersenen. Sauzen, koekjes, alle blikverpakkingen met voeding, ijs en alle bewerkte voeding, wat doet u als u diarree krijgt of koorts, u denkt niet gelijk aan voeding maar rent naar de huisarts om een diagnose gesteld te krijgen wat er aan de hand is. Uw voeding zal hij niet naar vragen, wel verkoopt hij het liefst een product uit de pharma industrie. Van kwaad naar erger, u kunt het middel niet verdragen dan geeft hij u nog een maagbeschermer toe. Vele klachten kunnen verholpen worden door Biologische verse voeding. Als men maar wilt overstappen naar een gezonde leefwijze. Maak van uw koken een beleving voor uw lichaam, vers, biologisch en zelfgemaakt zonder toevoegingen uitsluitend met kruiden. Vertrouw uw arts maar vertrouw niet de medicijnen.

Een paar prachtige citaten uit het boek van C.F. van der Horst, Dodelijke Leugens. Artsen en patiënten misleid.

"Bijna alle mensen sterven aan hun geneesmiddelen en niet aan hun ziekten." ( Molière )

"De kunst van de geneeskunde bestaat uit het amuseren van de patiënt, terwijl de natuur de ziekte geneest."( Voltaire )

"Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding"( Hippocrates )

"Op de lange termijn kunnen we ontdekken dat ingeblikt voedsel een dodelijker wapen is dan het machinegeweer." ( Georg Orwell )Hoezo is veganisme 'gezond'?

https://redactie.ortho.nl/bibliotheek/wp-content/uploads/sites/2/2017/01/fmv165vegetarisch.pdf

https://fitmetvoeding.nl/light-frisdrank-slecht-voor-het-brein/


 

Overheid wil alles, de gezondheid van mensen staat NIET op de eerste plaats maar het GELD zoals altijd, en waar is het meeste geld te halen bij wat iedereen nodig heeft, VOEDSEL.

Foodlog 6-6-2018: Staatssecretaris wil geen gezeur over meer btw op groenten.

Er komt geen onderzoek naar het effect dat een btw-verlaging op groente en fruit kan hebben op consumentengedrag. Dat zei staatssecretaris Paul Blokhuis in de Tweede Kamer tijdens een debat over voedsel. "Uit gedragsonderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam blijkt dat een prijsprikkel pas effect heeft op het gedrag van consumenten als er sprake is van een prijsdaling van 20%. Een dergelijke substantiële prijsdaling is bij btw-verlaging niet aan de orde, dus dit zal ook niet tot een gedragsverandering leiden". Voor wat betreft maatregelen om de suiker- en vleesconsumptie terug te dringen, is Blokhuis minder uitgesproken, schrijft Boerderij. Tot ongenoegen van partijen die pleiten voor gezonder voedsel, verhoogde het kabinet onlangs de btw op groente en fruit. Het kabinet deed dat op basis van politieke afspraken om de begroting van Rutte III te financieren.

Voeding is bij de kankerbehandeling altijd al een stiefkindje geweest. Dat geldt in nog hogere mate voor voedingssupplementen. Die zijn ronduit impopulair. Zo kijken reguliere oncologen er over het algemeen tegenaan. Toch gebruikt naar schatting 30 tot 90% van de kankerpatiënten op eigen initiatief voedingssupplementen. Vaak is de behandelende arts...

Bijensterfte.

11-06-2018

"Als de bij van de aardbodem zou verdwijnen, heeft de mens nog slechts vier jaar om te leven"

Vijftig jaar geleden legde tweevoudig Nobelprijswinnaar Prof. Linus Pauling (1901-1994) de basis voor de orthomoleculaire geneeskunde. De Amerikaanse chemicus was vooral gefascineerd door vitamine C. Hoe is het deze vitamine vergaan na de dood van Pauling, bijvoorbeeld in vergelijking met vitamine D ? En wat kunnen we de komende jaren verwachten.

Het conserveermiddel calciumsorbaat (E203) is vanaf 12 augustus 2018 niet meer toegestaan binnen de Europese Unie.

De goede suiker vervanger is nog altijd de stevia plant, ook wel Stevia Rebaudiana Bertoni genoemd, het product dat hier gewonnen wordt door middel van ethanol gebruik is Steviolglycoside. Het ethanol gebruik is een alcohol dat vervliegt en niet schadelijk is, het overblijfsel is steviolglycoside, die wordt aangeduid in procenten wat betekent de...

Orthomoleculaire betekent de "Goede moleculen"
Waarvoor ? Voor uw lichaam, U voelt zich niet lekker in uw vel, u heeft klachten die u niet kunt thuisbrengen. U wilt nog niet naar uw huisarts. Waarom niet eerste eens kijken naar de voeding en welke voedingsstoffen u te kort komt. U bent nooit te laat om met de juiste voedingsstoffen te...

Voor de duidelijkheid, ben ik geen arts maar een Orthomoleculaire suppletie therapeute die advies geeft over de tekorten aan vitaminen, mineralen en alle andere moleculen die nodig zijn voor een gezond lichaam te krijgen en te begouden. Het woord orthomoleculair spreekt voor zich, "Goede moleculen"

Het Voedingscentrum moedigt het gebruik van voedingssupplementen niet bepaald aan. Hoe onderbouwt het die zuinigheid? Gert Schuitemaker en Toine de Graaf plozen de teksten het Voedingscentrum er op na. Ze vinden dat het Voedingscentrum speelt met taal om het volk te misleiden.