Soja

Sojabonen worden verbouwd op boerderijen die giftige, kankerverwekkende pesticiden en herbiciden gebruiken - en veel sojabonen komen van genetisch gemodificeerde planten - doet toenemend bewijs vermoeden dat soja een belangrijk gevaar voor d gezondheid vormt.

Bovendien houdt de typische bewerking van soja in dat de bonen in speciale aluminium tanks met zuur worden gewassen, waardoor een hoog gehalte aan giftig aluminium in het product wordt geloogd. Op een paar uitzonderingen na, zoals miso, tempeh en andere zorgvuldig gefermenteerde sojaproducten, is soja niet geschikt voor menselijke consumptie. Het eten van soja, sojamelk en gewone tofoe verhoogt het risico op het krijgen van ernstige aandoeningen. Bovendien is soja een algemeen voedingsallergeen. Talloze onderzoeken hebben ontdekt dat sojaproducten verantwoordelijk zijn voor:

* Het verhogen van de kans op het krijgen van borstkanker bij vrouwen, hersenbeschadiging bij zowel mannen als vrouwen en afwijkingen bij zuigelingen;

* het bijdragen aan schildklierstoornissen, vooral bij vrouwen;

* het bevorderen van nierstenen (van wege het overmatig hoog gehalte aan oxalaten (oxaalzuur) die zich in de nieren met calcium verbinden;

* het verzwakken van het immuunsysteem;

* het veroorzaken van ernstige, potentieel fatale voedingsallergieën;

* het versnellen van verlies van hersengewicht bij oudere gebruikers;

Sojaproducten bevatten:

* de fyto-oestrogenen ( isoflavonen) genisteïne en daïdzeine die het hormoon oestrogeen nabootsen en soms blokkeren; Fyto-oestrogenen zijn krachtige stoffen die de schildklier tegenwerken en die in grote hoeveelheden in soja aanwezig zijn.

* fytinezuren die de opname van veel vitaminen en mineralen, zoals calcium, magnesium, ijzer en zink, verminderen en daardoor een mineralentekort veroorzaken, zuigelingen die alleen flesvoeding op basis van soja te eten krijgen, hebben 13.000 tot 22.000 maal meer bestanddelen van oestrogenen in hun bloed dan baby's die flesvoeding op basis van melk krijgen. Dit zou het oestrogeen equivalent van ten minste vijf anticonceptiepillen per dag zijn. Dit is de reden dat een vroegtijdige ontwikkeling van meisjes (vroegtijdige pubertijd) met het gebruik van flessenmelk van soja in verband wordt gebracht, net als de onderontwikkeling van mannen. Flesvoeding van soja en sojamelk zijn met auto-immuunziekten van de schildklier en met overlijden in verband gebracht.

* antinutriënten of enzymremmers die de voor de vertering van eiwitten en de opname van aminozuren benodigde enzymen afremmen;

* hemagglutinine dat ervoor zorgt dat rode bloedcellen aan elkaar klonteren en de opname van zuurstof en de groei afremmen;

* trypsineremmers die alvleeskliervergroting en uiteindelijk kanker kunnen veroorzaken.

Het onderzoek is in Dementia and Geriatric Cognitive Disorder op 27 juni 2008; 26 (1):50-57 gepubliceerd. Als je dementie wilt vermijden, vermijd dan alle bewerkte sojamelk, tofoe, sojaburgers, sojaroomijs, sojakaas en al het andere sojabevattende junkfood.

Gedocumenteerd wetenschappelijk bewijs toont aan dat niet-gefermenteerde soja kankerverwekkend is en ook beschadigingen aan het DNA en de chromosomen veroorzaakt. Desondanks heeft de miljarden soja-industrie kans gezien om dit in wezen waardeloos voedsel een van de meest wijdverbreid gebruikte, voedzame voedingsmiddelen ooit om te buigen.

Alleen sojaproducten zoals miso, tempeh en natto bieden voedingstoffen uit soja die makkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen en gebruikt.


(bron:Ander belangrijke risico's van Andreas Moritz